De weg kwijt?

De afgelopen maanden ben ik werkzaam geweest in een erg leuk project. Het project leek in eerste instantie erg eenvoudig. Bijna een standaard implementatie van FileNet. Gaandeweg de requirements analyse vroeg de klant steeds meer bijzondere functionaliteit. Het werd al snel duidelijk dat voor deze functionaliteit behoorlijke technische inspanningen verricht moesten worden. Maar gelukkig biedt FileNet volop mogelijkheden om uitbreidingen te ontwikkelen die functionaliteit toevoegen. Aan de andere kant is het ook belangrijk om de klant te wijzen op de impact van een functionele wens, die vanuit de klant gezien redelijk eenvoudig lijkt, maar grote technische impact heeft. Soms is het beter om deze wens dan te laten vallen.

Met deze klant konden we het gelukkig goed vinden en gezamenlijk zijn we tot een mooie oplossing gekomen. Deze opdracht heb ik uitgevoerd samen met een medewerker van Novadoc. Goed mee samengewerkt en een leuk contact aan overgehouden. Op alle fronten dus een goed project!

De klant was een bedrijf wat navigatieapparatuur ontwikkelt, produceert en verkoopt. De afdeling waarvoor we deze oplossing hebben ontwikkeld, gaat over intellectueel eigendom. Hopelijk blijven ze netjes op koers met de door ons geïmplementeerde oplossing!

Comments are closed